Meksykańskie Warsztaty Kuchni Ulicznej
Snując się po ulicach w poszukiwaniu ulicznej kuchni, musimy koniecznie odwiedzić Meksyk.
Meksyk ze swoją kuchnią opartą o smaki oraz tradycje tubylczych Indian i napływowych konkwistadorów wyróżnia się w swoim charakterze i różnorodności.
Poznawanie meksykańskiej kuchni to jak spacer wśród kontrastów, bo w jednym daniu potrafią spotkać się nuty ostre i słodkie, kwaśne i gorzkie. Meksyk to kraina czekolady, kukurydzy i papryczek chilli.
Jeżeli macie ochotę na coś więcej niż tylko czytanie o tej kuchni. To zapraszamy do COOLinarium na żywe spotkanie z uliczną kuchnią Meksyku podczas warsztatów w naszym atelier.
Zajęcia poprowadzi nasz Chef Łukasz Ochab Herbulis, który często odnosi się w pracy zawodowej do dorobku kuchni meksykańskiej, tworząc wyrafinowane połączenia w oparciu o smaki tamtej kuchni.
Na warsztatach natomiast przybliży Wam tradycyjne potrawy, które spotkać i którymi rozkoszować się możecie podróżując po Meksyku.