Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
PRZECZYTAJ TAKŻE:
Reklama
Reklama PCN oświeć mnie
Reklama Powiat Rzeszowski

Halo Jedzonko i wiosenna tarta ze szparagami i serem feta

Podziel się
Oceń

Czas na pierwszy przepis z kategorii Halo Jedzonko. Dziś zaserwujemy Wam danie, które świetnie smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło. Będzie to tarta na słono ze szparagami i serem feta.

Wytrawna tarta to idealne rozwiązanie na śniadanie, obiad lub kolacje. Świetnie sprawdzi się też na stole podczas imienin, wesel, świąt i wielu innych imprez.

Poniżej przedstawiam składniki, których użyłam w filmie i zapraszam do oglądania mojego kanału na YouTube Amelia's crazy kitchen.

🥧Składniki na kruche ciasto: 

180 g mąki 

100 g masła 

1 jajko 

1 łyżka jogurtu naturalnego 

szczypta soli 

🥧Składniki na słoną masę: 

ok 180 g szparag 

130 g sera feta 

2 jaja 

20 g szczypioru 

30 g mąki 

Przyprawy: lubczyk, oregano, ostra papryka, sól, pieprz

Smacznego 😀🥧

 


Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklamadotacje rpo
Reklama