
Mowa o urządzeniach, które nie tylko przyspieszają proces produkcji sushi, ale i optymalizują pracę oraz wykorzystanie składników spożywczych. Zdaniem Pawła Trzaskowskiego urządzenia te wspomogą każdego pracownika restauracji sushi, sushi chef'a, przygotowującego różne rodzaje sushi, w szczególności dla dużych zamówień.

Marka Suzumo to japoński innowator, który już w roku 1981 stworzył pierwsze zautomatyzowane urządzenie do sushi. Urządzenia Suzumo udowadniają, że pyszne, tradycyjne sushi jest możliwe także bez wieloletniego i kosztownego szkolenia specjalistów. Urządzenia Suzumo 4-krotnie przyspieszają pracę sushi chefów, ograniczając przy tym straty oryginalnych składników.
Podkarpaccy gastrobiznesmani docenili automatyczną i bezpieczną pracę zaprezentowanych urządzeń: mieszanie ugotowanego ryżu, formowanie kulek ryżu do nigiri, przygotowanie warstw na arkusze ryżu, formowanie rolek, a także ich idealne cięcie.
Warsztatom towarzyszyło wystąpienie przedstawiciela firmy Kuchnie Świata, która zaopatruje branżę hotelowo - gastronomiczną (HoReCa) w urządzenia, elementy wyposażenia i produkty spożywcze najwyższej klasy. Pośród omówionych i wystawionych produktów znalazły się najpopularniejsze rodzaje ryżu, ocet, sosy i inne dodatki do ryżu. Przedstawiciel firmy zdradził również sposoby i zasady filetowania łososia dostarczanego codziennie podkarpackim restauratorom.

Zdaniem Radosława Nowaczyka, Product Managera marki: - Suzumo to wyjątkowe ułatwienie, zwłaszcza w weekendy - kiedy restauracje i biznesy cateringowe mają największe obłożenie.
Jego zdaniem urządzenia marki Suzumo coraz częściej wybierane są przez domy weselne i supermarkety, aby jeszcze sprawniej i szybciej przygotować przysmaki japońskiej kuchni, którymi w ostatnich latach coraz częściej raczą się Polacy.

Na koniec spotkania chef Paweł Trzaskowski przygotował pokazowy talerz sushi oraz deser na bezie serka i owoców zaserwowany w formie zwiniętych rolek sushi.
Napisz komentarz
Komentarze