https://www.youtube.com/watch?v=JJZKpXxnEmk
Trzy dekady temu kultowe frytki i Big Mac były dla wielu Polaków pierwszą stycznością z tzw. Zachodem — dziś McDonald’s nad Wisłą to 500 restauracji zarządzanych w 90 proc. przez lokalnych przedsiębiorców, a sieć wyznacza trendy w działaniach na rzecz gospodarki obiegu zamkniętego.
McDonald’s nie mogło zabraknąć również na tegorocznym, XXXI Forum Ekonomicznym w Karpaczu - największym i najbardziej prestiżowym kongresie w tej części Europy. Przez trzy dni w specjalnie przygotowanej strefie goście wydarzenia mogli nie tylko korzystać z oferty gastronomicznej, ale również porozmawiać z ekspertami oraz zobaczyć jak działa nowoczesna technologia wykorzystywana w restauracjach McDonald’s w całej Polsce, pozwalająca na przetwarzanie wszystkich opakowań papierowych na ręczniki i papier toaletowy, które powracająca do lokali.
W strefie McDonald’s na Forum Ekonomicznym swoją premierę miał raport ESG firmy za 2021 rok, stanowiący jego podsumowanie i audyt przeprowadzone przez niezależnych ekspertów na podstawie wskaźników GRI (ang. Global Reporting Initiative).
Ekspertka dodaje, że sieć wspólnie z dostawcami wdraża zielone innowacje umożliwiające ograniczanie wykorzystania zasobów planety i produkcję żywności w sposób zrównoważony.
Ważnym elementem zrównoważonego rozwoju jest wsparcie lokalnych społeczności. W przypadku McDonald’s, nieocenione jest tu doświadczenie franczyzobiorców, aktywnie zaangażowanych w inicjatywy na rzecz mieszkańców, na co dzień i w potrzebie. To właśnie licencjobiorcy wiedzą, jakie są potrzeby lokalnych społeczności i jak marka może na nie odpowiadać.
Pełną wersję raportu można znaleźć tutaj.
Źródło informacji: PAP MediaRoom
Napisz komentarz
Komentarze